…din dragoste pentru om
Header

Caz ” Ingerii de la Manastirea Marcus”

Nicoleta, Mihaela, Maria-Petruta, Ana, Elena, Stefania, Maria-Alexandra, Teodora, Andreea si Ana-Maria sunt ingerii Manastirii Marcus!

Fetite orfane. Adica au fost orfane. Pentru ca mama este cine te creste, nu cine te face. Iar Maica Stareta Serafima este Mama a 10 copii.

Asociatia de Binefacere „Sfanta Iustina” a fost infiintata in cadrul Sfintei Manastiri Marcus din jud. Covasna, in scopul adapostirii fetitelor orfane sau abandonate de parintii lor in maternitate. Casa familiala a inceput a fi construita din anul 2001 de catre Maica Stareta Serafima, maica stareta fiind si presedinta Asociatiei de Binefacere „Sfanta Iustina”. Maica Starete Serafima urmareste integrarea treptata a acestor copii in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dezideratele si aptitudinile personale ale fiecareia, sustinerea lor pana la implinirea sociala si familiala, la maturitate. De asemenea, asociatia de binefacere este de acord sa se pastreze legatura cu familia natala, deci copiii pot fi vizitati oricand si pot fi scosi din aceasta institutie privata de ocrotire, daca familia poate la un moment dat oferi conditii decente de viata la domiciliu. Prin Hotararea nr. 236/2002 a Comisiei pentru Protectia Copilului din cadrul Consiliului Jud. Covasna, asociatia a obtinut autorizarea pentru desfasurarea de activitati in domeniul protectiei copilului, ceea ce a permis a deschide casa familiala cu 16 paturi, pentru care s-au rugat cu ravna tot soborul Sfintei Manastiri Marcus.

 

ASOCIATIA DE BINEFACERE „SFANTA IUSTINA”

Cod Fiscal:14152220 Orfelinatul Sfintei Manastiri Marcus

Loc. Marcus, jud. Covasna, tel: 0267/375.651 sau 0267/375.624

Cont BCR – Sf. Gheorghe, nr. RO53RNCB0124009682180001

BCR codul SWIFT (BIC): RNCBROBUCV0 (ultimul caracter este cifra zero).

E-mail: marcus_serafima@yahoo.com ; email@manastirea-marcus.com

Telefon Maica Stareta Serafima: 0740.095.480

Com. Dobarlau, 27km NE de Brasov, 20 Km NV de Intorsura Buzaului, 22 Km de municipiul Sfantu Gheorghe, 41 km de statiunea balneoclimaterica Covasna.